Het lijkt soms net op een spelletje Risk

Wie: Jack van Guilik
Wat: Slagerij Van Guilik
Waar: Hattemerbroek
Sinds: 2012
Contact: slagerijvanguilik.nl

Jack van Guilik vergelijkt het ondernemen met een spelletje Risk. “Gaan we dat doen volgend jaar? Oké, dan nemen we dat gebied in.” Hij zit net twee dagen in zijn nieuwe kantoor, want het vorige was te klein. “Van slager ben ik ondernemer geworden. In een paar jaar tijd zijn we gegroeid van 8 naar 24 man personeel. Drie jaar geleden hebben we een pand van 900 vierkante meter neergezet, binnen een jaar was het al te klein en moesten we de oppervlakte verdubbelen. Nu gaan we brainstormen over de volgende stap: hier verder uitbreiden of kiezen voor het opzetten van filialen.”

Het was een buurtgenoot in Heerde die de slager op het spoor van de catering zette. “In een half jaar tijd had ik twintig barbecues staan. De garage hebben we betegeld en daar buffetten klaargemaakt. En nu kunnen we partijen aan van vijfhonderd man. We doen dan ook alles. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het leveren. Er zijn niet zoveel cateraars die dit aankunnen.”

Het grootste deel van de groei schrijft Van Guilik toe aan de plek langs de A28. “We kunnen drie kanten op en per dag komen hier 250.000 mensen langs. Dat is een hele goede zet geweest.”

De Ondernemer, zaterdag 12 december 2015
Tekst: Dick Laning, Foto: Henri van der Beek