Wecovi verhuist naar Bedrijvenpark H2O – Future-proof met groter pand

ZWOLLE – Begin 2020 verhuist Wecovi naar een nieuw pand onder de rook van Zwolle op Bedrijvenpark H2O bij verkeersknooppunt Hattemerbroek. De organisatie krijgt de beschikking over een zichtlocatie van ca. 12.000 m2 direct aan de A28. De bouw van de nieuwe locatie zal in Q1 2019 van start gaan.

Over Wecovi

Wecovi heeft al bijna 50 jaar (inter)nationale ervaring met de beste schoonmaakmaterialen, gastensets en inventarisproducten. De merken Wecoline, Wecovi Service en Wecovi Retail bieden op maat gemaakte oplossingen voor schoonmaakbedrijven, recreatieparken en retailers.

Familiebedrijf Wecovi is al 21 jaar gevestigd op de huidige locatie op de Marslanden. De voornaamste redenvoor de verhuizing is het gebrek aan ruimte. Hans Paul Visscher, eigenaar van Wecovi, vertelt: “We zijn in diejaren behoorlijk gegroeid. Tot nu toe hebben we dat kunnen opvangen door efficiënter en slimmer te werken,maar we hebben onze grens nu bereikt.” De huidige locatie heeft nog wel uitbreidingsmogelijkheden, maar volgens Visscher zijn die niet groot genoeg: “Zeker met de groei die we voorzien, zal de huidige locatie niet meer voldoen. Op Bedrijvenpark H2O moeten we logistiek gezien de komende 10 jaar uit de voeten kunnen. We hebben daarbij ook nog een toekomstige logistieke uitbreidingsmogelijkheid van 1.500 m2. Daar kunnen we wel even mee vooruit!” En de keuze voor Bedrijvenpark H2O? Die was snel gemaakt. “De zichtlocatie isnatuurlijk top en met een pand pal langs de snelweg is de bereikbaarheid ook nog eens super. En die wordt nog beter, want de komende jaren wordt er een op- en afrit voor de deur gerealiseerd.”

Alles in één gebouw

Het nieuwe pand krijgt een moderne, open werksfeer door een stimulerende en innovatieve werkomgeving.Een belangrijk punt voor Visscher: “De nieuwe locatie moet vooral ook een prettige werkplek zijn.” Hetmagazijn van 2.500 m2 krijgt maar liefst 5.000 locaties en door een uitbreiding van de productieruimte naarongeveer 1.300 m2 kan Wecovi de productie van doeken en vloerpads optimaliseren en uitbreiden. “Als eenpartner ons bezoekt, is er in het nieuwe pand volop ruimte om kennis van producten en assortimenten over tedragen”, vertelt Visscher. Met een oppervlakte van 1.400 m2 is er straks volop ruimte voor kantoren, eenexperience center en ontvangst van relaties.

Er zal ook een volwaardige showroom gerealiseerd worden: dé plek voor de merken van Wecovi om in de spotlight te staan. En waar het merk Wecovi Service in de huidige showroom op de Marslanden nog onderbelicht is, zal hier op de nieuwe locatie ruimschoots aandacht voor zijn.